Egyetlen éintéssel elérhető, biztonságos hozzáférés a vállalati adatokhoz mobil eszközökről

Kovács Attila, 2010. október 26. 15:14

A Check Point bejelentette a Mobile Access Software Blade  termékét, amellyel mobileszközökről is gyorsan és biztonságosan érhetőek el a vállalati e-mailek, adatok és üzleti alkalmazások.

Az új blade SSL VPN és titkosítási technológia segítségével teremti meg a vállalati hálózathoz való távoli kapcsolódás közben a biztonsági fenyegetésekkel szembeni védelmet. A megoldás részeként a felhasználók le tudják tölteni az Apple, az Android, a Symbian, valamint a Windows PC platformokon egyaránt használható Check Point Mobile alkalmazást, aminek segítségével biztonságosan, egyetlen mozdulattal érhetik el a vállalati rendszert.

Az új, mobil hozzáférést biztosító software blade egy olyan intuitív üzleti portált kínál a felhasználóknak, amely lehetővé teszi számukra az intranethez, a vállalati e-mailekhez és webes alkalmazásokhoz való biztonságos hozzáférést. A tanúsítvány-alapú bejelentkezés, valamint a smart felhasználó-eszköz párosítás révén a vállalatok biztosak lehetnek abban, hogy mindenki hozzáférhet azon alkalmazásokhoz, amelyekhez jogosultsága van – éppen úgy, mintha csak az irodai asztali gépét használná. Ez az átfogó megközelítés lehetővé teszi az informatikusok számára a biztonsági előírások és alkalmazások központi menedzsmentjét, miközben a végfelhasználók élvezhetik a gyors, biztonságos, egyszeri bejelentkezéssel működő hozzáférés előnyeit.

A Check Point Software Blade Architecture, a biztonsági gateway-re mindössze pár perc alatt telepíthető Mobile Access Software Blade-nek, illetve a további 30, már elérhető software blade-nek köszönhetően egyszerűbbé teszi a vállalati biztonsági rendszereket. A szervezetek újabb hardver, vagy menedzsment-megoldás alkalmazása nélkül tudják javítani már meglévő infrastruktúrájuk színvonalát.

További információ