Frissülnek és szigorodnak a Nikon szoftverei

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 26. 19:01

A Nikon a Camera Control Pro és ViewNX számos frissítést felvonultató új változatainak bemutatásával egy időben szigorítja a szoftveres termékkulcsok ellenőrzésének rendszerét az illegális felhasználás visszaszorítására.

A Camera Control Pro 2.8.0-ban megjelenik a Nikon Message Center 2, a D7000 fényképezőgép támogatása, személyre szabhatóbb lesz gépünk, változtattak a memória és a videóanyagok kezelésén, és egyben megszűnt a szoftver saját képnézegető alkalmazása. A ViewNX 2.0.3-ban pedig javították a Nikon Movie Editor fájljainak exportálását, valamint egy szoftveres hibát. Emellett finomítottak a monitorprofilok kompatibilitásán, és egy P7000-assal kapcsolatos ritka elszíneződési hibát is orvosoltak.

A Nikon munkatársainak ugyanakkor tudomásukra jutott, hogy egyes webhelyek Nikon szoftverekhez tartozó termékkulcsok illegális értékesítésével és terjesztésével foglalkoznak, ezért a Capture NX, Capture NX 2, Camera Control Pro és Camera Control Pro 2 esetében szigorították a szoftverkulcsok felhasználását. Bejelentették, hogy amikor a szoftverek licencszerződésében foglalt feltételek szerint értelmezett illetéktelen szoftverhasználat történik, akkor lépéseket tesznek az érintett Nikon szoftver használatának meghiúsítására. Azt javasolják, hogy olyan üzletektől és/vagy online eladóktól vásárolja meg a Nikon szoftverek CD-verzióit, amelyek jogosultak a Nikon termékek értékesítésére, vagy pedig válasszuk a Nikon saját online üzletét (ahol ez elérhető). A Nikon saját online boltja az eredeti Nikon szoftver-termékkulcsok egyetlen online beszerzési forrása. A Nikon semmilyen más e-kereskedelmi webhelyen keresztül nem értékesít termékkulcsokat szoftveralkalmazásaihoz.