Letölthető Xbox-ra a Kinect szoftver

Milkovits Gábor, 2010. november 2. 07:49

A Microsoft november 1-jétől letölthetővé tette azt az Xbox 360 szoftverfrissítést, amelynek révén játszhatók lesznek az új Kinect játékok a cég konzoljain.

A frissítés az internetes Xbox Live oldalról tölthető le, és a Kinect kódokon kívül más újításokat is tartalmaz. Ilyen többek között a Zune médiaáruházzal való kapcsolat, a hangos csevegés minőségének javítása, illetve a feljavított kezelőfelület. Azoknak az Xbox 360-tulajoknak sem kell azonban aggódniuk, akik nem használják a Live-ot, ők ugyanis optikai lemezen szintén megkapják majd a szükséges szoftverfrissítést, minden Kinect játékprogramhoz járni fog ugyanis ilyen.

A Kinect újítása az, hogy egy kamerákból, mikrofonokból és mozgásérzékelőkből álló, teljesen újszerű összetett rendszer segítségével a felhasználó gesztusokkal, hangjával és testének igen sokféle mozgásával vezérelheti a videójátékokat. A technológiát először a tavalyi E3 kiállításon ismertette a Microsoft a nagyközönséggel. A Kinect vezérlőrendszer még idén novemberben kapható lesz az Egyesült Államokban, külön 150 dollárért. A legolcsóbb Xbox 360 konzollal együtt a megoldás ennek a duplájába fog kerülni.