Megújította vállalati webkonferencia megoldását az Adobe

forrás Prim Online, 2010. november 2. 18:52

Az Adobe bejelentette az Adobe Connect 8 szoftver kiadását, a vállalat webkonferencia megoldásának jelentős frissítését, amellyel hatékonyan szervezhetők webes értekezletek, online képzések és webinarok. A megoldás a gyakorlatilag mindenütt jelen levő Adobe Flash Player szoftverre épül, és legújabb verziója lehetőségek széles tárházát kínálja a vállalatoknak és a kormányzati szerveknek különböző eszközök közötti kapcsolat létrehozására, mindezt könnyű, de megbízható hozzáférés mellett.

Az Adobe Connect 8 legfontosabb újításai az egyszerűsített, könnyebben használható felület, a kibővített és rugalmasabb együttműködési képességek az ötletek szabadabb megosztásához, valamint a hang- és képanyagok jobb integrációja a gazdagabb multimédiás élményért. Ezenfelül az Adobe Connect 8 része egy szoftverfejlesztői csomag (SDK), amely megkönnyíti a bővítést; egy új, választható, az Adobe AIR futásidejű környezeten alapuló asztali ügyfélalkalmazás az értekezletek könnyebb kezelése érdekében és számos mobileszköz támogatása, amely a hozzáférést és a termelékenységet javítja.

Új szolgáltatások és előnyök


Intuitívabb felhasználói felület, amely az értekezlet házigazdája, az előadók és a résztvevők számára is könnyebb hozzáférést biztosít a szolgáltatásokhoz. Az előadók például az esetleges változásokhoz alkalmazkodva gyorsan és rugalmasan, valós időben módosíthatják az értekezlet helyszínének elrendezését.
Számos fejlesztés történt a megosztás, a csevegés, a videó, a jegyzetek, a kommunikáció, az írótábla és az egyéb funkciók terén az együttműködés megkönnyítése érdekében.
A szoftver mostantól fogva rendelkezik kétirányú Universal Voice szolgáltatással, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármelyik konferencia-szolgáltatótól csatlakozhassanak egy Adobe Connect szobába, kétirányú kommunikációt biztosítva a résztvevőknek mind VoIP, mind telefon útján.
Az Adobe Connect1 integrálható a meglévő videokonferencia rendszerekbe, így élő audio- és video-adatfolyamok közvetíthetők közvetlenül egy Adobe Connect szobába.
Az Adobe Flex, az Adobe Flash és az Adobe ActionScript® 3 alkalmazást támogató, továbbfejlesztett együttműködési SDK, amellyel a fejlesztők egyedi szolgáltatásokat hozhatnak létre vagy beépíthetik az Adobe Connect szoftvert más rendszerekbe.
Az Adobe AIR szoftveren alapuló Adobe Connect Desktop alkalmazást használva az értekezletek egy asztalnál ülve is elindíthatók és kezelhetők. Ezen opcionális alkalmazás lehetővé teszi a rögzített találkozók letöltését és ismételt megtekintését kapcsolat nélküli módban.
Az Adobe Connect Mobile alkalmazás az értekezletek mobileszközökön történő megjelenítését kínálja. Az Adobe Connect Mobile alkalmazás Apple iPhone és iPad készülékeken, valamint Google Android operációs rendszeren és egyéb, Flash-technológiát használó eszközön használható.