Túljegyezték a Sixt kötvényeket

forrás Prim Online, 2010. november 2. 18:59

Több mint 250 millió EUR értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre a Sixt. A kötvény futamideje hat év, lejárata 2016. október 25., kamata évi 4,125 százalék.

Németország legnagyobb autókölcsönző- és tartós bérleti szolgáltatásokat nyújtó cége által kibocsájtott kötvény iránt számottevő érdeklődés mutatkozott, nem csak az intézményi befektetők, hanem a lakossági piacon aktív német és külföldi bankok részéről is. Mindennek köszönhetően a kötvényt jelentősen túljegyezték, a kibocsátás összegét 250 millió euróra emelve, az árfolyamot pedig, a megcélzott ársáv alsó határán rögzítve. A könyvvezetői feladatokat a BayernLB, a UniCredit Bank AG és a WestLB AG látták el.

Dr. Julian zu Putlitz, a Sixt AG pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint a kötvénykibocsátás lehetővé teszi, hogy a Sixt AG kihasználja a jelenlegi kedvező tőkepiaci viszonyokat, és biztosítsa a Sixt Csoport középtávú refinanszírozását. Ezen túlmenően, a kötvény hatéves futamidejével javítja pénzügyi kötelezettségeink lejárati profilját is. „A kifejezetten pozitív befektetői reakciók ismét megmutatták, hogy a tőkepiacok nagyra értékelik a Sixt stabil pénzügyi helyzetét és kedvező mutatóit.”- tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.


Kapcsolódó webcímek:
www.sixt.hu