Magyar Telekom: engedély a Daten-Kontor megvásárlásához

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 3. 10:12

A Magyar Telekom Nyrt. megkapta a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását az informatikai alkalmazások fejlesztésével, telepítésével és üzemeltetésével foglalkozó Daten-Kontor cégcsoport (DK) felvásárlásához.

A cég közleménye szerint a Magyar Telekom az akvizícióval tovább kívánja erősíteni pozícióját az informatikai szolgáltatások piacán. A Magyar Telekom és a DK 2010. július 20-án írt alá adásvételi megállapodást a Daten-Kontor Kft., a DK Telecom Zrt. és a DK Consulting Zrt. (DK cégcsoport) 100 százalékának megvásárlásáról. A cégcsoport konszolidált árbevétele 2009-ben 2,2 milliárd forint, kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 357 millió forint volt.

 Az adásvételi szerződésben megállapított vételár maximum 1,4 milliárd forint, amely függ a következő két üzleti év pénzügyi eredményeitől és korrigálásra kerül a zárás időpontjában fennálló nettó adósságállománnyal. A tranzakció várhatóan 2011. február végén fog lezárulni, amit megelőz még a DK cégcsoport jelenleg három, önállóan működő cégének egy jogi egységbe történő összeolvasztása, valamint egyéb szerződéses feltételek teljesítése.

 A DK csoport jelentős múlttal rendelkezik az informatikai alkalmazások fejlesztése, telepítése és üzemeltetése terén mind belföldön, mind külföldön. Kiemelkedő szerepet játszik egyedi alkalmazások fejlesztésében a közigazgatási, ipari és közlekedési szektor számára. Továbbá nagy nemzetközi szoftvergyártók termékeit vezeti be és egészíti ki saját speciális ágazati megoldásaival, különös tekintettel az ügyfélkapcsolati, számlázási és műszaki nyilvántartási rendszerekre.