11 rést javít az Office-on és hálózati szoftverén a Microsoft

Milkovits Gábor, 2010. november 5. 09:12

A Microsoft jövő keddi szokásos havi frissítőcsomagjában 11 sebezhetőséget orvosol az Office és a Unified Access Gateway szoftvereken, a Windows-hoz és az Internet Explorer-hez azonban érdekes módon nem érkezik javítófolt.

A novemberi csomag karcsúsága egyfelől persze nem meglepő, hiszen a szoftveróriás a múlt hónapban 16 frissítéssel összesen 49 biztonsági rést foltozott be szoftverein, ami abszolút rekordnak számít a cég történetében. Ráadásul ezt nem sokkal megelőzően, augusztusban is 34 hibát javított a vállalat. Az viszont már kissé szokatlan, hogy a Windows operációs rendszerhez egyáltalán nem érkezik a hónapban javítás, ahogyan az Inrternet Explorer böngészőhöz sem. Pedig utóbbinak 6-os és 7-es verzióin éppen a napokban fedeztek fel egy veszélyes nulladik napi sebezhetőséget, amelyet ráadásul hackerek már ki is használtak támadásaiknál. Valószínű, hogy mivel a hiba az elavult böngészőket sújtja – amelyeket azért még így is rengetegen használnak – a Microsoft nem is ad ki soron kívüli javítást a réshez, ami azt jelenti, hogy a foltra legalább december 14-éig várni kell.

A redmondi szoftvercég novemberi csomagja legalább egy kritikus és több fontos biztonsági réshez tartalmaz javítófoltokat. Azt, hogy pontosan melyekhez, majd a jövő keddi kiadáskor fogjuk csak megtudni.