Felhők feletti internetezést ajándékoz karácsonyra a Google

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 14. 07:52

Magasra tör Chrome nevű böngészője reklámozásában a Google: a karácsonyi csúcsforgalomban ingyenes internet-elérhetőséget ajándékoz három légitársaság utasainak.

Az akció, amelyből a Google közlése szerint tizenöt millió utas profitálhat, november 20-tól január 2-ig tart. A konszern így igyekszik a Chrome kipróbálására ösztönözni a felhasználókat.

 A részt vevő légitársaságok - a Delta Air Lines, a Virgin American és az Air Train - a meghatározott időszakban összesen hétszáz repülőgépen kínálnak majd internet-elérhetőséget. Mindhárom légitársaság gépein működik WiFi-szolgáltatás, amelynek használata általában 5-13 dollárba (1100-2500 forintba) kerül. A légi WiFi-használat elterjedését azonban nemcsak a költségek gátolják, hanem a felhasználókat feltehetően az is visszatartja, hogy a fedélzeten csak bizonyos időszakokban használhatók laptopok és egyéb elektronikus készülékek.

 A Google már tavaly is indított hasonló akciót a Virgin Americával közösen. A nagyágyú azonban a Delta Air Lines: ez a légitársaság az előzetes becslések szerint tizenegy millió utast szállít majd a karácsonyi szezonban.

 A 2008-ban bemutatott Chrome keresővel a Google a Microsoft Internet Explore-jával és a Mozilla Firefoxával igyekszik felvenni a versenyt. A becslések szerint eddig a piac 7-12 százalékát hódította meg.