Agyelszívásról vitatkoznak az informatikai cégek vezetői

forrás Prim Online, 2010. november 15. 17:14

Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Simonyi Károly Szakkollégium a Szakmai Est című rendezvényét, ahol a magyar mérnökök itthoni és külföldi lehetőségeiről vitatkoznak informatikai vállalkozások vezetői, valamint a Műegyetem rektora és dékánja.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vesz Kürti Sándor, a Kürt Zrt elnöke, Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks ügyvezető igazgatója, Kollár László, a Microsoft Magyarország fejlesztői és partner-üzletágvezetője, Várady Péter, az evosoft Hungary ügyvezető igazgatója és Péceli Gábor, a BME rektora, valamint Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja.

A beszélgetésből kiderül, hogyan látják a cégek és az egyetem vezetői a most diplomázó mérnökök helyzetét. Megtudhatjuk, hogy szerintük mekkora problémát jelent a magyar mérnökök külföldre vándorlása, kiderül, hogy hogyan próbálnak védekezni ellene. A rendezvényen szó lesz arról is, hogy egy frissen diplomázó szakember számára mennyire fontos a külföldi tapasztalat szerzés, és milyen ajánlatokkal tudják ezután visszacsábítani őket hazánkba a cégek. Fontos kérdés, hogy a Magyarországon megszerzett diploma mennyire állja meg a helyét nemzetközi összehasonlításban.

A non-profit rendezvény bárki számára nyitott és teljesen ingyenes. Regisztráció