Google Docs szövegszerkesztő mobiltelefonon

Milkovits Gábor, 2010. november 18. 09:29

A Google kiadta a Google Docs online szövegszerkesztő program Android-os és iPhone-os verzióját, így már mobiltelefonról is kezelhetők lettek a platform szöveges dokumentumai.

A Mobile Docs az Android 2.2 (Froyo) operációs rendszeren, valamint az Apple iOS 3.0 és újabb platformon érhető el, utóbbi esetben az iPhone mellett az iPad tablet-en is. Az egyelőre csak angol nyelvű verzióban elérhető alkalmazás használatához a megfelelő mobilról el kell látogatni a www.docs.google.com címre, majd a böngészővel ki kell választani a szerkeszteni kívánt dokumentumot. Ezután az „Edit” (Szerkesztés”) fülre kattintva lehet elkezdeni a munkát, immár az internet-alapú szövegszerkesztőben.

A megoldás egyaránt jót tehet az Android, illetve a Google Docs népszerűségének. Mivel a Docs eddig csak PC-n volt hozzáférhető, egyelőre nem lett annyira elterjedt, mint amit a Google várt tőle, hiszen csak kevesen adták fel érte a jól bevált és gyakran előre telepített MS Office-t. Az Android-on viszont nincs ilyen konkurencia, ugyanakkor a Docs a kollaboratív eszközök révén vállalati körökben is növelheti az Android készülékek vonzerejét.

Az új mobiltelefonos szövegszerkesztőről egy bemutató videó is megtekinthető a http://www.youtube.com/watch?v=eAr5VoYdVBo&feature címen.