Idén nem lesz sláger Európában a 3D tévé

Milkovits Gábor, 2010. november 19. 07:33

Egy friss felmérés szerint az európai vásárlóknak alig 1 százaléka tervezi, hogy az idén valamilyen 3D tv-készüléket vásároljon, főleg a magas ár miatt, sokan azonban nem is igen hiszik, hogy szükségük lenne ilyenre.

A Twenga ár-összehasonlító oldal által készített felmérés alapján az európai vásárlóknak amúgy is alig 1 százaléka birtokol már most valamilyen térhatású képet produkáló televíziót. Érdekes, hogy a legtöbben, a briteknél például 35 százalék, egyáltalán semmilyen tévét nem szeretnének venni a közeljövőben, míg 32 százalék szerint túl drága a technológia. 12 százalék másmilyen készüléket venne inkább, további 12 százalék szerint pedig a 3D egyszerűen csak „parasztvakítás”, amivel jó sok pénzt lehet lehúzni a vevőkről.

Ez utóbbi csoport, vagyis akik az egészet feleslegesnek tartják, főleg Észak-Európában, például Skandináviában és Németországban markáns, délen viszont kiegyenlítik őket azok, akik inkább a pénztárcájuk miatt aggódnak. Mindez persze nem meglepő, hiszen nagyon sokan csak nemrég ruháztak be valamilyen, szintén nem túl olcsó síkképernyős plazma- vagy LCD-készülékbe, amit aligha szeretnének ilyen hamar kidobni. A gyártóknak viszont főhet a fejük, hiszen a 3D tévét többen is az idei karácsonyi bevásárló-szezonban szeretnék népszerűvé tenni.