Gyors Ultimate G2 SD kártyák videózáshoz

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 27. 08:50

A Kingston külön kategóriát hívott életre a gyors adatátvitelre képes memóriakártyák megkülönböztetésére, ez az Ultimate, amelyet a CF kártyák köréből már ismerhetünk. Az SDHC flash kártyák azon csoportja, amely a nagy felbontású képanyagok rögzítésére kínál a Kingston, ezentúl Ultimate G2 néven fut majd.

Az SDHC kártyákat sebesség, azaz adatátvitel szempontjából osztályokba sorolták, az általános célú kártyák Class 4 besorolást kaptak, azaz folyamatosan biztosítják a min. 4 MB/s írási sebességet. Már ezek a kártyák is alkalmasak HD minőségű álló- és mozgókép rögzítésére, de a szupergyors mozgások és sorozatképek készítéséhez nem árt, ha ez a minimum kicsit magasabb.

A sebesség és a termék ára közötti középutat jelenleg a Class 6 osztályú memóriakártyák fedik le, a min. 6 MB/s írási sebesség már a legtöbb felhasználónak elfogadható ahhoz, hogy akár Full HD felvételek készítéséhez is használni tudja a kártyát egy digitális kamerában vagy fényképezőgépben.

A Kingston Ultimate G2 Class 6 SDHC flash tárolói még egy lapáttal rátesznek minderre. Akár 15 MB/s írási sebesség már a Class 10 sávjában mozog, habár tudni kell azt is, hogy ez sok mindentől függhet. Az eszközünk adatátviteli képességétől kezdve az adatok fregmentációjáig sok minden közbe szólhat, de például egy üres kártyára való folyamatos rögzítés során már elérhető.

Ha bárkit elragadott már a HD mozgóképek világa vagy szereti a szuper nagy felbontású fotókat, akkor érdemes elgondolkodnia egy Ultimate G2-n. Az Kingston Ultimate G2 SDHC memória kártyák élettartam garanciával és 8 GB, 16 GB, valamint 32 GB kapacitásban érhetők el. A 8 GB-os kártyára kb. 1600 db 10 MP kép vagy 63 perc 13Mbps bitrátájú HD magas minőségű videó fér. A 32 GB tárhelyre már 6400 db-nál több 10 MP fotó és 252 percnyi HD (13 MBps) anyag fér el.