Megérkezett a Hasselblad H4D Ferrari Edition

Kiss Ádám Zoltán, 2010. november 27. 09:39

Korlátozott darabszámban, mindössze 499 példányban gyártják le a különleges gépet, mely optikával és szoftverrel együtt vásárolható meg meglehetősen borsos áron.

A neves Hasselblad gyár termékeinek árfekvéséhez jól passzol a Ferrari elit világa, és ez fordítva is éppen ugyanígy igaz. A Ferrarik esetében is az árhoz és a márka imázsához tartozik, hogy nem áll belőlük minden sarkon egy, és ez elmondható lesz a korlátozott számban kiadásra kerülő, hivatalosan a Hasselblad H4D Ferrari Edition névre hallgató modellről is, melyből mindösszesen 499 darab készül.

Az idei Photokinán bejelentett Hasselblad H4D 31 megapixeles felbontással rendelkezik, a gép felszereltségtől függő 21499, illetve 29499 eurós ára egyértelműen az elit elitjébe helyezi a különleges modellt, melyhez elérhető a vállalat saját 80 mm-es optikája, illetve a Phocus képszerkesztő alkalmazás. A lényeg azonban a fényképezőgép egyedi színe, mely pontosan megegyezik a Ferrari védjegyévé lett úgynevezett "rosso fuoco" árnyalattal. A gép mától elérhető, aki esetleg kettőt akar venni, jobb, ha siet.