Sopron körzetében is elindult a digitális műsorszórás

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 1. 09:00

Sopron körzetében is elindult az Antenna Hungária (AH) Zrt. digitális földfelszíni műsorszórása.

A szolgáltatást - amelyet Sopronban Jean-Francois Fenech AH-vezérigazgató és Fodor Tamás polgármester indított el egy gombnyomással kedden - a jövő hónapban 14 új telephelyről indítja el a társaság, ezzel a lakosság 95 százaléka számára válik elérhetővé a digitális adás.

A Dalos-hegyen elindult szolgáltatás, amelynek jelét egy, a jövő héten üzembe helyezendő relé erősíti majd, kétszázezer ember számára teszi elérhetővé a platformot Sopron körzetében.

Jean-Francois Fenech az eseményen arról beszélt: az elmúlt egy évtizedben jelentős piacvesztést kellett elkönyvelnie a fölfelszíni műsorterjesztésnek, de a "meglehetősen alacsony színvonalú, nem igazán izgalmas" analóg műsorszórást kiváltó digitalizáció megfordítja ezt a folyamatot. Ennek jele, hogy más platformokról is sikerült ügyfeleket átcsábítaniuk.

Fodor Tamás (Fidesz) polgármester az eseményen elmondta: az emberek megszokták, hogy a piacon újonnan megjelenő technológiák drágábbak a korábban alkalmazottaknál, ezért is lényeges fordulat a város televíziózásában, hogy most jobb szolgáltatást olcsóbban érhet el a lakosság.