Google Chrome 8 PDF-olvasóval és letöltőoldallal

Milkovits Gábor, 2010. december 3. 12:15

A Google csendben kiadta a Chrome böngésző végleges 8-as verzióját, amely önállóan képes megnyitni a PDF fájlokat, illetve támogatja a még inaktív Chrome Web Store letöltőoldalt is.

A beágyazott PDF-néző szükségtelenné teszi külsős szoftver letöltését a dokumentumok megtekintéséhez, emellett pedig ehhez egy úgynevezett sandbox-ot is használ, amely kivédi a vírusos PDF fájlokon keresztül végrehajtott támadásokat. Ami a webáruházat illeti, az új Chrome már támogatja ennek a használatát is, annak ellenére, hogy vásárolni még nem lehet belőle. A letöltőoldalon elsősorban web-alapú alkalmazásokat lehet majd beszerezni, egy helyről, anélkül, hogy ehhez több különálló oldalra kellene ellátogatni. A szolgáltatás valószínűleg a Chrome OS operációs rendszer végleges premierjét követően fog majd gőzerővel beindulni, de valószínű, hogy már ennél hamarabb is megnyílik.

A Chrome 8 a fentieken kívül számos biztonsági rést is kijavít, többek között az SVG képfájloknál és az XPath modulban. A Chrome 8 böngésző innen tölthető le, mától.