Képességjavító frissítés Sony A900/A850 DSLR-ekhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 4. 18:43

Nagyobb expozíció kompenzációs tartomány és gyorsabb élességállítás érhető el az új szoftver telepítésével.

Egy ingyenes firmware frissítéssel optimalizálható a Sony Alpha900 és az Alpha850 35mm full-frame DSLR fényképezőgépeinek válaszideje. A firmware frissítéssel gyorsabb és pontosabb autófókusz működés érhető el, köszönhetően a továbbfejlesztett AF motorvezérlésnek, valamint pontosabbá válik a fókuszon kívül eső tárgyak távolságának érzékelése.
 
A kreatív opciók közül növekszik az expozíciós érték (EV) kompenzálásának tartománya ±3EV-ről ±5EV-re. A kiválasztott kompenzációs érték a navigációs kijelzőről olvasható le mindkét fényképezőgép esetében. A megnövelt EV kompenzációs tartomány elsősorban gyenge és erős fényviszonyok idején történő fényképezéskor nyújt hasznos segítséget.

Az expozíciós sorozatfelvétel (Exposure bracketing) esetén a meglévő 4.0EV értéket (3 kép esetén -2EV, 0EV, +2EV) 6.0EV-re (-3EV, 0EV, +3EV) növelték. A módosítással a különböző beállításokkal felvett sorozatképek kreatív lehetőségei bővültek, pl. HDR effektus alkalmazásakor.

További változás, hogy egy új menüpont beépítésével a zárat ki lehet oldani akkor is, ha éppen nincs a fényképezőgéphez objektív csatlakoztatva. Ez elsősorban különleges felhasználáskor – mint pl asztrofényképészet – jelent előrelépést, amikor a fényképezőgépet egy teleszkóphoz csatlakoztatják.
 
A Sony az Alpha900 illetve Alpha850 készüléküket regisztrált felhasználóinak a frissítést ingyenesen bocsátja rendelkezésre a http://support.sony-europe.com/dime/DSLR/dslr.aspx címen.