Videókon a PSP mobil

Milkovits Gábor, 2010. december 5. 09:22

Videófelvételek jelentek meg a YouTube megosztóoldalon a sajtó által régóta beharangozott PSP mobiltelefonról, a Sony Ericsson Z1-ről.

A készülékről egyelőre azt lehet tudni, hogy a játékgépes funkciók mellett 4 colos WVGA érintőképernyővel, vakus 5 megapixeles kamerával, illetve 1 GHz-es Snapdragon CPU-val bír, illetve a következő generációs, Android 2.3. „Gingerbread”  operációs rendszer egyedi interfészes változata fut rajta. A fekvő módban elcsúsztatható készüléken a billentyűzet helyén a játékvezérlő gombok bukkannak elő, joystick helyett hosszúkás touchpad-del. Ezen kívül az érintőképernyős kezelőfelületen egy külön PSP ikon található, amelyről külön el lehet indítani a játékfunkciókat. Maguk a játékprogramok a Google Android Market webáruházából lesznek letölthetők, valószínűleg kifejezetten csak a Sony Ericsson Z1-re.

Bert Nordberg, a Sony Ericsson mobilgyártó vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, hogy a PSP mobil akár már a jövő februári Mobile World Congress eseményen is napvilágot láthat. Kiszivárgott információk szerint a játékgép-mobil 500 dollárba kerül majd kártyafüggetlenül, a játékokért pedig egyenként 10 dollárt kell kifizetni. Ez az árfekvés már versenyképes is lehet a mobilszférában, ellentétben a mostani PlayStation Portable programokkal, amelyek akár 40 dollárba is kerülhetnek. A készülékről közzétett videók itt és itt nézhetők meg.