A Vodafone eladja SFR és Polkomtel részesedését

MTI Sajtóadatbank, 2010. december 6. 16:45

A Vodafone közel áll 44 százalékos részesedésének eladásához a francia SFR mobilszolgáltató vállalatban a szintén francia Vivendi média konglomerátumnak. Az értékesítésből befolyt összeget saját részvényeinek visszavásárlására fordítani 2011-ben - írja a londoni The Observer vasárnaponként megjelenő hetilap.

Elemzők az SFR mobilszolgáltató vállalat (korábbi nevén "Société Française de Radiotéléphonie") piaci tőkeértékét 8 milliárd euróra becsülik. A Vodafone 5 milliárd fontot (5,88 milliárd euró) kíván részvény visszavásárlásokra fordítani.

 A Vivendi már hosszabb ideje törekszik a Vodafone SFR részesedésének megvásárlására. Jean-Bernard Levy a Vivendi vezérigazgatója a múlt hónapban jelentette ki, hogy az SFR feletti teljes ellenőrzés megszerzése egyike vállalata legfontosabb céljainak.

 Az Observer értesülése szerint szintén küszöbön állt a Vodafone lengyel Polkomtel távközlési vállalatban tartott részesedésnek eladása is 800 millió font-sterling (941 millió euró) értékben.

 Az ügylethez közelálló négy forrás az elmúlt hónapban arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget, hogy Zygmunt Solorz-Zak lengyel média mágnás a Polkomtel átvételére készül.

 A Reuters hírügynökség októberi értesülése szerint a Vodafone a Goldman Sachs csoportot bízza meg tanácsadónak a Polkomtel részesedés eladásában.

 A Vodafone nem kommentálta az Observer értesülését.