Nexus S és Gingerbread – új androidos fejlesztések

forrás Prim Online, 2010. december 6. 19:05

A Google 2 évvel az első Androidos telefon megjelenése után bemutatta az Android platform legújabb verzióját, a Gingerbread-et és új Nexus készülékét, a Nexus S-t.

Az elmúlt két év alatt az Android nyílt rendszere több mint 100 különböző androidos mobilkészülék fejlesztését inspirálta, és mára naponta több mint 200 000 androidos készüléket aktiválnak világszerte. A Nexus S és a Gingerbread/Android 2.3 mai bejelentésével egyidőben fejlesztők számára elérhetővé válik a Gingerbread SDK/NDK is.

„A Nexus S, melyet a Google a Samsunggal együtt fejlesztettünk, az első telefon, amely a legújabb Android platformon működik és demonstrálja a hardver és szoftver tökéletes integrációját. A Nexus hagyományainak megfelelően a Nexus S a "tiszta Google élményt" nyújtja: nyílt, szűretlen, korlátozásmentes hozzáférést legjobb mobil szolgáltatásainkhoz, valamint legfrissebb Android fejlesztéseinkhez” - mondta a Google szóvivője.

Angol nyelven bővebb információt a http://www.google.com/nexus oldalon talál, míg a termék mögött álló víziót a következő videó mutatja be:http://www.youtube.com/watch?v=fjaYKNwWWiQ.