A Cisco a legkörnyezettudatosabb

forrás Prim Online, 2010. december 9. 15:51

A Cisco vezeti a Greenpeace frissen közzétett nemzetközi listáját, amely a környezettudatosság alapján rangsorolja az informatikai cégeket. Ezzel a cég megismételte tavalyi első helyét.

A Cancún városában (Mexikó) megrendezett klímakonferencián a Greenpeace negyedik alkalommal tette közzé a COOL IT Leaderboard című jelentését, amely három szempont alapján rangsorolja a vállalatokat. Az első mutató azokat a környezetkímélő informatikai megoldásokat értékeli, amelyeket a cégek a gazdaság minden szereplője számára elérhetővé tesznek. A második mutató a cégek saját energiafelhasználási gyakorlatát illetve a környezetkímélő megoldások alkalmazását és mérését értékeli. A harmadik a cégek környezetvédelmet elősegítő politikai és közéleti tevékenységét rangsorolja.

A Cisco a három kategóriában megszerzett egy első és két második hellyel az összesítésben továbbra is stabil vezető pozíciót tölt be. A vállalat a vezető helyet többek között olyan környezettudatos megoldásokkal vívta ki, mint a távmunkát és a szervezeti határokon átívelő együttműködést segítő informatikai rendszerek, illetve az intelligens épületekhez kifejlesztett, energiafelhasználást optimalizáló megoldások. A vállalat szintén élen jár az olyan alkalmazások fejlesztésében, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára az energiafelhasználásuk tervezését és mérését.


A teljes lista és további részletes adatok itt találhatók:
http://www.greenpeace.org/international/Global/international/publications/climate/2010/coolit/coolit-leaderboard-4.pdf