Magyar díjazott a Syngenta fotópályázaton

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 10. 08:12

A harmadik, „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” mottóval megrendezett Syngenta nemzetközi fotópályázaton ért el második helyezést a magyar fotós.

Bejelentették a Syngenta immár harmadik alkalommal meghirdetett nemzetközi fotópályázatának nyerteseit. A 4700 beküldött pályázatból hat nyertes fotót választottak ki, hármat a Syngenta dolgozók és hármat a külsős indulók képei közül. A világ 87 országából érkeztek pályamunkák, a külső pályázók kategóriájában az első három helyezettet Ausztráliából, Magyarországról és Spanyolországból küldték be.

A pályázatot idén „A növényben rejlő lehetőségek valósággá válnak” címmel hirdették meg, amelyet vállalat 10. születésnapja ihletett. Magyarországról 85 pályázat érkezett, amelyek közül Balogh Zoltán „Finn táj” elnevezésű képét ezüstéremmel ismerte el a zsűri. Zoltán amatőr fotós Budapestről, állítása szerint szerencsés pillanatban készítette a számára második helyezést hozó képet.

A fotópályázat zsűrijének elnöke Marcus Lyon nemzetközileg is elismert díjnyertes fotós volt. A nyertes pályázatokat 8000, 5000, és 3000 dollár értékű fotófelszerelés utalvánnyal díjazták.

„A mezőgazdaság minden formában és méretben létezik. A fotózás ereje életre kelti iparágunk sokszínűségét és gazdagságát. A képek tökéletesen tükrözik mindennapi munkánkat, amely során együttműködünk a gazdákkal a földeken és közvetlen környezetükben.” – mondta el Czigány Tibor ügyvezető a pályázat kapcsán.

Az évente megrendezésre kerülő Syngenta fotópályázatra olyan kiemelkedő növény-, tájkép-, közösségi és technológiafotókat várnak, amelyek a globális mezőgazdaság szemszögéből dolgozzák fel a témát. A www.syngentaphoto.com weboldalon megtalálható a győztes pályamunkák mellett az összes beadott pályázat, illetve a korábbi évek fotógalériái is.