Több mint 3 millió WoW Cataclysm 1 nap alatt

Milkovits Gábor, 2010. december 14. 16:29

Az Activision Blizzard játékstúdió bejelentette, hogy az első napon 3,3 millió kópiát értékesített a World of Warcraft játékszéria legújabb darabjából, a „Cataclysmból”.

Az új játékprogram ezzel minden korábbi első napi eladási rekordot megdöntött a műfajban. Amúgy az eddigi csúcsot szintén a WoW tartotta, mégpedig a két éve novemberben kiadott előző verzióval. A többszereplős online játéknak 12 millió előfizetője van világszerte, akiknek nagyjából a fele Ázsiában játszik, míg a többiek javarészt Észak-Amerikában és Nyugat-Európában élnek. Colin Sebastian, a Lazard Capital Markets elemzője a Reuters-nek elmondta, hogy az első 24 óra adatai alapján az előfizetések száma valamelyest gyarapodhat a nyugati országok javára.

Az Activision Blizzard bevételeinek mintegy 40 százaléka a többszereplős online játékprogramokból származik. A WoW mellett a másik sikeres játékuk a Starcraft, amelynek 12 év szünet után júliusban jelent meg a második epizódja. A 2004 óta futó World of Warcraft pedig annyira sikeres, hogy 6 év alatt a társaság dolgozói létszáma néhány százról 4600-ra nőtt.