Ismét jókora frissítőcsomagot adott ki a Microsoft

Milkovits Gábor, 2010. december 15. 07:13

A Microsoft most már jó ideje havonta több tucat biztonsági rést foltoz szoftverein, és ez most sincs másként, mivel kedden összesen mintegy 40 javítófoltot adott ki a társaság.

A foltok nagy része csupán mérsékelten veszélyes hibákhoz érkezett, kettőt azonban olyan kritikus sebezhetőségekhez adtak ki a Windows-on és az Internet Explorer böngészőn, amelyeket máris kihasználtak hackerek támadásaikhoz. A 40 javítást tartalmazó 17 biztonsági frissítés a fent említett operációs rendszer és böngésző mellett az Office irodai programcsomag és a Microsoft Exchange email program sebezhetőségeit is orvosolja. A javítások a szokásos módon a Microsoft weboldaláról, vagy pedig az automatikus frissítésen keresztül telepíthetők.

Az Office esetében további fontos fejlemény, hogy a Microsoft jövő év elején kiterjeszti az Office 2010-ben megtalálható Office File Validation biztonsági megoldást a régebbi 2003 és 2007 verziókra is. A választható frissítés a cég szerint a szoftvereken található sebezhetőségek 80 %-át alkalmatlanná teszi hackertámadások kihasználására.