Teljes mozifilmek Windows mobilokra

Milkovits Gábor, 2010. december 15. 08:18

A Paramount filmstúdió 10 teljes hosszúságú, digitálisan tömörített mozifilmet ad ki az új Windows Phone 7 mobilplatformhoz Észak-Amerikában.

A lépés mindenképpen áttörést jelent a nemrég indult Windows Phone 7 mobilplatform számára. A filmek a Microsoft saját Silverlight videó-megjelenítő technológiáját használják, és a mozgóképek mellett számos extrát is tartalmaznak, a komplex menüktől a sokrétű háttér-információkig és a jelenetválasztásig. Az első filmek között megtalálható lesz a Rocksuli (School of Rock), a Zoolander, a trendkívüli (Zoolander); a Supermanre várva (Waiting for Superman) és a  G.I. Joe: A kobra árnyéka (GI Joe: The Rise of Cobra). A többi 6 filmről egyelőre nincs infó, mint ahogy arról sem, hogy mennyiért lesznek egyenként letölthetők a Windows Phone Marketplace alkalmazásboltból.

A Paramount a Digitalsmiths, a Hypershow és a Trailer Park szoftvercégekkel működött együtt a filmes alkalmazások kifejlesztésében. Siker esetén valószínű, hogy a többi filmstúdió is kap az ötleten, a filmek pedig világszerte elérhetőek lesznek majd.