Nagyobb frissítés is jön a Windows Phone 7-hez

Milkovits Gábor, 2010. december 16. 08:44

A Microsofthoz közel álló források szerint a két kisebb szoftverfrissítés mellett egy komolyabbat is ki szeretne adni a Microsoft a Windows Phone 7 mobil operációs rendszerhez 2011 elején.

A menetrend egyelőre nem ismert, az azonban igen, hogy az egyelőre „Mango” munkanévre hallgató frissítőcsomag HTML5-támogatást ad majd a web-böngészőhöz, valamint kiterjeszti a Silverlight technológia támogatását a saját WP7 kódokon kívülre is. A fentieken kívül valószínűsítik, hogy a firmware jobban kezeli majd az Exchange-et is, ami a HTML5 mellett a másik fontos eleme lehet annak, hogy a szoftver felzárkózzon az Androidhoz, a Blackberry-hez és az iOS-hez. Az év elejére ígért két kisebb frissítés amúgy a szövegek másolását és beillesztését teszi lehetővé a felületen, illetve kompatibilissé teszi a rendszert a tengerentúlon még mindig üzemelő CDMA hálózatokkal.

Egyelőre nem egyértelmű, hogy mennyire nevezhető sikeresnek a Windows Phone 7 rendszer startja. Az ősszel a szakma és a vásárlók által egyaránt izgatottan fogadott szoftverről ugyanis mindmáig nem közöltek eladási adatokat, viszont egyre több szolgáltatónál akciósak egyes WP7 készülékek, ami az elemzők egy része szerint arra enged következtetni, hogy a kereslet a vártnál lanyhább.