Már MobilFizetéssel is rendezhető a taxiszámla a Rádió Tele 5 Taxinál

forrás Prim Online, 2010. december 18. 16:44

Budapest és agglomerációja legnagyobb és legfejlettebb infrastrukturális háttérrel rendelkező, dinamikusan fejlődő taxitársasága 2010. december 14-től újabb megoldásokat kínál ügyfeleinek. Ezek közül a legjelentősebb a MobilFizetés szolgáltatás bevezetése.

A taxitársaság, a T-Mobile, a Telenor és az FHB Bank összefogásával 2010. december 14-től közel 900 Rádió Tele 5 Taxiban válik lehetővé a MobilFizetés szolgáltatás, melynek segítségével az utasok mobiltelefonjukkal egyszerűen és kényelmesen, a taxisofőrnél egyenlíthetik ki taxiszámlájukat. Hamarosan elérhető lesz az a funkció is, amellyel a taxitársaság weboldalán történő megrendelés esetén már az online rendeléskor, előre kifizethetjük az utazás díját mobiltelefonunkkal, így az autóba beülve már a fizetésre sem lesz gondunk. Azonban nem csak a kényelem miatt érdemes mobillal fizetni, ugyanis a MobilFizetést választók a társaságnál elérhető legkedvezőbb tarifával utazhatnak.

Emellett a Rádió Tele 5 Taxi Holdingnál december közepétől Windows Mobile, Android operációs rendszerrel rendelkező telefonokról és iPhone-okról elérhető a GPS alapú taxirendelés szolgáltatás is. Az újítás lényege, hogy egy ingyenesen a telefonra letölthető célszoftvernek köszönhetően az ügyfélnek utazás előtt nem kell felhívni az ismert telefonszámok egyikén a diszpécserközpontot, elegendő a menüből kiválasztani a „Taxirendelés GPS koordináták alapján” lehetőséget, és a gombnyomást követő 2-10 percen belül a rendelési helyre érkezik a taxi.