Tasztatura az iPAD-tokban

Vértes János Andor, 2010. december 20. 14:57

Az iPAD piaci sikerét talán csak az iPAD-tokok piaci sikere múlja felül, külön iparág indult arra, hogy miképp védjék meg ezt a nagyra nőtt iPhone-t. Ezen iparág legújabb gyöngyszeme egy olyan tok, amely egy beépített Bluetooth tasztatúrát is kínál, hogy a tablet-számítógép leegyszerűsített világából mégis csak vissza lehessen térni a jól megszokott PC-s (billentyűzet, kijelző, netán egér) világba.

A Zagg által forgalmazott iPAD-tok kívülről merev alumíniumötvözettel, belülről szivaccsal védi intelligens palatáblánkat, de ettől még nem kellene sok szót vesztegetni rá, tucatszámra vannak a piacon hasonló tokok. Ám ebben a tokban sok egyéb is van: egyebek közt egy tasztatúra, amely Bluetooth segítségével tart kapcsolatot az iPAD-del, és az ezt meghajtani képes Lythium-Polymer akkumulátor, amely a gyártó szerint két három hétig bírja egy töltéssel (így azután jár hozzá egy micro-USB kábel is a feltöltéshez).
Németországban a Zaggmate jelenleg 99 Euróért kapható, és, hogy lássuk, ez valóban csak egy tok, árulják tasztatúra nélkül is, úgy már 69 Euróért a mienk lehet.