7000 dollár bugyimutogatásért?

forrás Prim Online, 2010. december 21. 08:08

Ezúttal nem Lady Gaga vagy Paris Hilton villantott, nem is őket perelték be alsóneműk nyilvános mutogatásáért, hanem magát a Google-t. Egy japán hölgy felháborodott azon, hogy a Gogle StreetView szolgáltatása a száradó fehérneműit is láthatóvá tette ország-világ számára, ezért most 600 ezer jenre perli az amerikai céget.

A japán hölgy nincs egyedül, Németországban például a lakosság 3 százaléka azt is megtiltotta, hogy egyáltalán megmutassák otthonukat, és ezért a képek ezen része homályosan jelenik meg. A Mainichi nevű japán lap tudosítása szerint itt azonban nem önmagában az otthon, hanem a száradó fehérnemük okoztak bonyodalmat: a fehérneműk gazdája lelkibeteg lett a látottaktól, és az az érzés vett erőt rajta, hogy bárki szexuális bűncselekményt követhet el rajta... A hölgy zavarodottsága miatt végül az állását is elvesztette, és otthonát is elhagyta, de mivel a StreetView egyre jobban behálózza a világot, úgy érezte, a Google mindenhova követi. Mindezért fájdalomdíjként 600 ezer jent nevezett meg, ami valamivel több, mint 7000 dollár.

Arról nem szól a fáma, hogy a Google mivel védekezik, de szerintünk nyugodtan hivatkozhatna az elmúlt évszázadok néhány festőművészére (sok más mellett például Gustave Caillebottera - képünk), akik szintén megörökítették a száradó ruhákat...