Diákok fejleszthetnek Android alkalmazásokat LG telefonokra

forrás Prim Online, 2010. december 24. 13:43

Az LG együttműködést kötött az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Intézetével, magyar nyelvű Android alkalmazások fejlesztésére. A jól sikerült munkák, vagyis az alkalmazások elérhetőek lesznek az LG új Android készülékein. A gyártó 2010-ben több Android operációs rendszerű mobilt is piacra dobott, köztük az LG Optimus GT540-et és az LG Optimus One P500-at.

Az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki karának tanulói kisebb nagyobb, 1-2 fős csoportokban dolgoznak együtt magyar nyelvű Android alkalmazások fejlesztésén. A jelenleg elérhető, százezres számot is meghaladó Android alkalmazások töredéke készült csak magyar nyelven, így az együttműködés a hazai felhasználók számára lehet kedvező.

Az együttműködés mind az LG, mind a diákok számára számos előnnyel jár. A tanulók használatra megkapják a készülékeket, hogy behatóan megismerkedjenek az Android telefonokkal. Az 5 induló csapatnak 5 darab LG Optimus GT540 telefont biztosít az LG. A programozás során gyakorlatban is kipróbálhatják a tanultakat, a legjobbnak ítélt alkalmazások pedig előre telepített alkalmazásként megjelenhetnek az LG mobilokon. A legeredményesebb fejlesztők pedig a szakmai tapasztalatokon túl értékes LG ajándékokkal lesznek gazdagabbak. A feladat megoldásán folyamatosan dolgoznak a fiatal programozók, még a 2011-es tanév első félévében is, és gyakorlatilag szabad kezet kaptak az alkalmazások fejlesztésében. Az eredményekről és az elérhető applikációkról a későbbiekben adunk tájékoztatást.