Összeolvad az Albacomp Zrt. és SZÜV Zrt.

forrás Prim Online, 2010. december 29. 16:05

Az Albacomp Zrt. és a közel száz százalékban tulajdonában lévő SZÜV Zrt. tulajdonosai határoztak az Albacomp Zrt. és a SZÜV Zrt. 2010. 12. 31-ével történő összeolvadásáról, ezáltal 2011. 01. 01-jétől új, jogutód cégként létrejön az Albacomp IT Informatikai Zrt – rövid nevén Albacomp IT Zrt.

A SZÜV Zrt.-ben az elmúlt időszakban már főleg csak ingatlangazdálkodás folyt, ezért a költségek racionalizálása, a párhuzamosságok megszüntetése és a folyamatok átláthatósága érdekében a SZÜV Zrt. és az Albacomp Zrt. tulajdonosai úgy látták célszerűnek, hogy a két cég vagyona és tevékenysége a jövőben egy cégben összpontosuljon.

Az Albacomp IT Informatikai Zrt. jogutódja a két összeolvadó cégnek. Ez azt jelenti, hogy a cégek követelései, kötelezettségei, érvényben lévő szerződései valamint az összeolvadó társaságok teljes vagyona (beleértve az ingatlanvagyont is) teljes egészében átkerülnek az Albacomp IT Zrt-hez. Az új cég a korábbi két cég minden tevékenységét folytatja, így a partnerei nem veszik észre a cégjogi változást.

Az Albacomp IT Zrt. tulajdonosi szerkezete 99,5 százalékban megegyezik az Albacomp Zrt. tulajdonosi szerkezetével.