A Groupon visszautasította a Google 6 milliárd dolláros ajánlatát

Vértes Judit, 2010. december 29. 23:10

A Groupon online kupon rendszerű csoportos vásárlási oldal visszautasította a Google 6 milliárd dolláros ajánlatát, miközben tőkéjét 950 millió dollárral emelte, amint azt egy pénzügyi kockázati és befektetési oldal, a VCExperts írja. Andrew Mason, a Groupon ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalat a nyilvános tőzsdére lépést fontolgatja.

A Groupon egy 2008-ban alapított, naponta változó, csoportos kedvezményeket biztosító weboldal (Magyarországon leginkább a brands.hu hasonlítható hozzá). Kedvezményes kuponokat vásárolhatunk éttermekbe, szórakozó helyekre, vagy vásárolhatunk ruhát vagy más szolgáltatást is. A Grouponnak 35 millió regisztrált felhasználója van, és mintegy 3000 munkatársa. A múlt héten a Groupon gazdasági igazgatónak kérte fel Jason Child-t, az Amazon.com alapító gazdasági igazgatóhelyettesét.

Mint Greg Sterling, az Internet2Go elemzője elmondta, a cég jövőre új piacokat keres, akár meglévő cégek felvásárlásával, mint azt Európában is tették, illetve fejlesztik a meglévő infrastruktúrát.