iPad a képviselőházban

Vértes Judit, 2011. január 2. 12:04

Új fejezet az amerikai képviselőház történetében: Henry Cuellar nem csak „becsempészte”, de a pódiumon használta is az iPadjét. Ráadás: az őt követő felszólaló, John Boehner egyenesen törvénybe iktatná, hogy bizonyos műszaki eszközöket engedélyezzenek a tanácsteremben.

Az amerikai képviselőház ülésterme technológiamentes övezet. A hagyomány tisztelői azzal érvelnek, hogy a technikai eszközök használata a teremben  nagyon zavaró lehet, főleg, amikor egyszerre sok ember van jelen.

Nemrégiben azonban Henry Cuellar képviselő használta az iPad készülékét a szónoki pódiumon, ezzel talán új fejezet kezdődik a képviselőház történetében.

„A helyesen használt technológiai eszközök hatékonyabbá tehetik a kongresszus munkáját. Rengeteg azonnali információt szerezhetünk egy iPad segítségével” – mondta Cuellar egy interjúban.

Mint várható volt, többen kritizálták Cuellar ezen lépését, de úgy tűnik, az iPad mégis maradhat a teremben. Az iPad használatával Cuellar nem szegte meg a ház szabályait, de egy új javaslat még inkább biztosíthatja, hogy jelenléte a képviselőházban elterjedjen.

A következő felszólaló, John Boehner képviselő javasolta, hogy bizonyos elektronikai eszközök (például iPad) használatát engedélyezzék a tanácsteremben, amíg ez nem sérti az illendőség szabályait.