LUMImask: délután is ébredhetünk napfelkeltére

Vértes Judit, 2011. január 2. 13:09

A kreatív találmányok weboldalán, a www.kickstarter.com oldalon jelent meg Taylor Franklin Hide új találmánya, a LUMImask, a következő szlogennel: „Sötétség. Világosság. Mindkettő.” A LUMImask lényege, hogy a világosságot növelve ébreszt.

A hagyományos alvómaszkok nem tudták megoldani Hide álmát: hogyan lehetne sötétben aludni, de fényre felébredni. Az általa kifejlesztett LUMImask teljesen kizárja a fényt, amikor aludni szeretnénk, majd fél órával a tervezett ébredés előtt fokozatosan erősödő fényt bocsát ki, egyfajta mesterséges napfelkeltére ébredhetünk.

A digitális óra segítségével beállíthatjuk, hogy mikor szeretnénk ébredni, és a maszk félórával előtte egyre több világosságot varázsol, majd a megadott időben megszólal az ébresztőóra.

Nem csak az ébresztés idejét állíthatjuk be, de a fény intenzitását is. Így a nap bármely szakában ébredésünkhöz választhatunk verőfényes nyári reggelt vagy borongós őszi hajnalt, esetleg egy halványabb téli napfényt is.

De ahogy szeretünk fényben ébredni, éppoly fontos a pihenés szempontjából az éjszakai sötétség. A LUMImask tovább tökéletesítette a hagyományos alvómaszkok azon tulajdonságát, hogy minden fényt kizár.

Az alvás így mélyebb és pihentetőbb, az ébredés pedig kellemesebb.