Hardveres video-másolatvédelmet nyújt az Intel új processzora

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 5. 09:59

Az Intel új technológiával siet a filmipar segítségére a kalózmásolatok elleni küzdelemben.

A "Sandy Bridge" új processzorgeneráció szerdai hivatalos bemutatása előtt szakmai körökben ismertté vált, hogy az új processzortípus - ellentétben a szoftveres megoldásokkal - feltörhetetlen hardvervédelemet biztosít a jogosulatlan másolás ellen - írja az Engadget technológiai blog.

 A "Sandy Bridge" új processzorgenerációt a szerdán kezdődő Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai vásáron mutatja be az Intel. Az új processzorcsalád grafikus processzorral (GPU) egy tokba épített notebook és asztali számítógépekben alkalmazható dupla- és négymagos áramköri egységeket ölel fel.

 Az "Intel Insider" hardveres video-másolatvédelmi technológia lehetővé teszi HD videók értékesítését és kölcsönzését "Sandy-Bridge" processzorral rendelkező számítógépekre. Az Intel már meg is kötötte az ehhez szükséges megállapodásokat a CinemaNow internetes video kölcsönző szolgálattal és a Warner Brothers filmgyárral. A technológiának köszönhetően az új filmeket bemutatásukkal egyidőben DVD és Blu-ray formátumban is elérhetővé lehet tenni.