Ballmer: 2010 semmihez sem hasonlítható jó év volt

Vértes János Andor, 2011. január 6. 11:18

Steve Ballmer a CES megnyitását megelőző előadásában (magyar idő szerint mára virradó éjszaka) felvázolta, hogy hova jutott el cége, a Microsoft az elmúlt évtizedben, miket jelentett számukra 2010, és mi várható 2011-ben. Az újdonságok bemutatásában - ahogy ez más lenni szokott az ilyen előadói show-műsorokban, segédkeztek a vezérigazgató munkatársai is: Ron Forbes (ő mutatta be az Xbox TV-t), Liz Sloan (Windows Phone) és Mike Angiulo (Windows PC).

Előadását ezekkel a szavakkal kezdte: "2010 nagyon nagyon izgalmas év volt cégünk életében. Bejelentettük a Windows Phone 7-et, az Office 2010-et, a Kinectet, bevezettük az Internet Explorer 9-et és az Office 365 szolgáltatást. Jelentős növekedést könyvelhettünk el a Bing és az Azure szolgáltatások terén. És a Windows 7 bámulatos sikerét látva valóban kimondhatjuk, olyan év volt, mint egyik korábbi sem."

A múlt kapcsán a Microsoft vezérigazgatója szólt az elmúlt évtizedről is, amelynek során a Microsoft erőteljesen fordult a szórakoztatás és a fogyasztói elektronika felé, ám - mint általában - egy CES nyitóelőadásnak mégiscsak a jövőről, konkrétan az itt helyben bemutatott újdonságokról kell szólnia, így Steve Ballmer váltott segítségeket invitálva a színpadra bemutatta a Microsoft három legfontosabb új termékét: az Xbox TVt, a Windows Phone-t és a Windows PC-t. 

A Microsoft első embere láthatóan a 60 napja piacra dobott Kinectre volt a legbüszkébb. Ehhez újdonság egy olyan Avatar, amely imitálja a mimikánkat, mozgásunkat. Egyelőre 20 országban érvényes lehetőség a Microsoft és az ESPN szerződése, amelynek révén Xbox 360-on is követhetjük a sportközvetítéseket.