RealNetworks Unifi: új felhő az internet egén

Vértes Judit, 2011. január 6. 23:12

A különböző eszközökön, különböző könyvtárakban, online oldalakon tárolt kép-, hang- vagy video fájlokat most egyesíthetjük a RealNetwork új Unifi felhő-szolgáltatásának segítségével.

A különböző Cloud-computing  szolgáltatások használata  még nem igazán terjedt el napjainkban. Néhány nyitott szellemű üzletemberen és az új iránt fogékony vásárlón kívül nem sokan veszik igénybe ezt a szolgáltatást. De a RealNetworks bízik abban, hogy a fogyasztók többsége hamarosan élni fog ezzel a lehetőséggel, és a média tartalmakat tárolásánál nem ragaszkodik a saját géphez, hanem azokat inkább a bárhonnan hozzáférhető felhőkben fogja tárolni.

Csütörtökön a RealNetworks bejelentette az Unifi multimédia központú cloud szolgáltatást, amely összegyűjti a különböző eszközökön és online helyeken tárolt fotóinkat, videóinkat, zenéinket. Egyetlen online felületről elérhetjük és rendezhetjük a különböző helyeken tárolt multimédia fájlokat, és bármelyik eszközre vagy oldalra új képeket, tartalmakat is tölthetünk fel. Ráadásul nincs semmi megkötés a fájl típusát vagy helyét illetően, úgyhogy bármilyen eszközről bármilyen tartalmat feltölthetünk, és természetesen mindehhez bárhonnan hozzáférhetünk.