Wi-Fi Direc: vezeték nélküli adatátvitel Hotspot nélkül is

forrás Prim Online, 2011. január 8. 11:12

A CES kiállításon debütál a Wi-Fi Direct, amely Hotspot nélkül használható vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget és adatátvitelt kínál ezen technológiát támogató telefonokhoz.

A Hotspot nélkül használható Wi-Fi Direct csatlakozás új lehetőségeket tartogat, hiszen a mobiltelefonok ezentúl közvetlenül egymáshoz csatlakozhatnak, és egyetlen gombnyomással tartalmakat és alkalmazásokat cserélhetnek egymással.

A világ első élő mobiltelefonos (LG Optimus Black) Wi-Fi Direct tesztelése során a jelenlevők betekintést nyerhettek, hogy milyen gyors és egyszerű a Wi-Fi szabványt támogató mobiltelefonok közötti közvetlen adatcsere a hagyományos Wi-Fi Hotspot nélkül. Ezenkívül bemutatták az LG DLNA (Digital Living Network Alliance) használatát, ahogy a mobiltelefonon tárolt tartalom szaggatásmentesen jelenik meg az LG standjánál elhelyezett TV készülékek vagy számítógépek képernyőin.

A Wi-Fi Direct azoknak a fogyasztóknak is számos újdonságot kínál, akik okostelefonjukat kameraként, határidőnaplóként, játékkonzolként vagy zenelejátszóként használják. A Wi-Fi Direct kiváló csatlakoztathatóságának köszönhetően minden eddiginél jobban leegyszerűsíti a fényképek nyomtatóra küldését és az adatok telefon és számítógép közötti szinkronizálását, valamint fokozza a barátokkal játszott interaktív mobiltelefonos játékok élményét, mindezt kábelek és Wi-Fi Hotspot nélkül.