A Skype megvásárolja a Qik szoftverfejlesztőt

OTS - Cégvonal, 2011. január 10. 08:44

A Skype megállapodást kötött a Qik szoftverfejlesztő és szolgáltató vállalattal annak megvásárlásáról. A Qik termékei és szolgáltatásai lehetővé teszik videofelvételek készítését és elmentését, illetve azonnali megosztását másokkal.

A Qik 2006-ban alakult meg innovatív és rugalmas video rögzítési és megosztási alkalmazások megosztására bárkivel, bármilyen platformon, mobil készülékek, webes alkalmazások, illetve számítógépes alkalmazások között. A videofelvételeket valós időben lehet megosztani, illetve el lehet menteni későbbi megtekintésre, video üzenetek küldése, megosztása és archiválása céljából. A Qik alkalmazása több mint 200 mobilkészülék modellen futtatható, Android, iPhone, Symbian, Blackberry és Windows Mobile platformokon egyaránt. A vezető készülékgyártókkal és mobilszolgáltatókkal kötött megállapodás keretében a Qik alkalmazását gyárilag telepítik a mobilkészülékekre.

 A Skype és a Qik osztja egymás nézeteit a bármely készülék közötti kommunikációs lehetőségek video-megosztással való gazdagításáról. A Qik megvásárlása megerősíti a Skype video-kommunikációban betöltött vezető szerepét azáltal, hogy rögzítési, megosztási és archiválási funkciókkal bővíti szolgáltatás kínálatát. Az akvizíciónak köszönhetően a Skype kiaknázhatja a Qik vezeték nélküli video adatátvitel optimalizáló Smart Streaming technológiájában rejlő további lehetőségeket is.

A Qik 60 alkalmazottat foglalkoztat, székhelye Redwood City, Kalifornia és van egy képviselete Moszkvában is. A tranzakció lezárása 2011 januárjában várható. A tranzakció részleteit nem hozzák nyilvánosságra.