Több mint egymillió letöltés a Mac App Store áruházból az első napon

forrás Prim Online, 2011. január 10. 18:33

Az Apple bejelentette, hogy a Mac App Store áruházból az első napon több mint egymillió alkalmazást töltöttek le. Az ezernél is több ingyenes és megvásárolható alkalmazást kínáló Mac App Store áruház most a Mac számítógépeken is elérhetővé teszi az App Store szolgáltatás használatát. Az áruházban megtalálható kiváló új alkalmazásokat a felhasználók iTunes-fiókjuk használatával vásárolhatják meg, és egyetlen lépésben tölthetik le és telepíthetik.

A Mac App Store többek között a következő kategóriákban kínál alkalmazásokat: oktatás, játékok, grafika és dizájn, életstílus, hatékonyságnövelő alkalmazások és segédprogramok. Az áruházban a felhasználók böngészhetnek az új és figyelemre méltó alkalmazások között, megismerhetik a legnépszerűbb trendeket és a Mac App Store szakértőinek kedvenceit, kereshetnek kategóriák szerint, megtekinthetik a legnépszerűbb ingyenes és megvásárolható alkalmazások toplistáit, valamint felhasználói értékeléseket, ismertetőket is olvashatnak. A Mac App Store alkalmazást a Snow Leopard operációs rendszer felhasználói a Mac OS X rendszer 10.6.6-os verziójának részeként tölthetik le az Apple szoftverfrissítési szolgáltatásában.

A Mac-fejlesztők maguk határozzák meg alkalmazásaik árát, és az értékesítésből származó bevétel 70 százaléka őket illeti. A fejlesztőket nem terheli díj az ingyenes alkalmazások kapcsán, és nem kell fizetniük a tárhelyszolgáltatásért, a marketingért és a hitelkártya-használatért. Az érdeklődők a következő címen találnak bővebb információt a Mac App Store számára való fejlesztésről: developer.apple.com/programs/mac.