Új Asus tábla PC-k a CES 2011 kiállításon

Széll Zoltán, 2011. január 11. 09:40

Az Asus négy új Eee sorozatú tábla PC-t mutatott be az elmúlt héten megrendezett CES 2011 kiállításon. A négy tábla PC neve Eee Pad MeMo, Eee Pad Transformer, Eee Pad Slider és Eee Slate EP121.

 A Qualcomm Snapdragon mobile processzoron alapuló Eee Pad MeMo 7 hüvelykes kapacitív képernyőt és előre telepített Android (Honeycomb) operációs rendszert, HD lejátszási képességeket és mobil-játékot tartalmaz. Az Asus ezt a modellt egy tollal szállítja, amely lehetővé teszi a kézírást is.

 Mind az Eee Pad Transformer, mind az Eee Pad Slider 10,1 hüvelykes IPS érintőképernyőt, kétmagos NVIDIA Tegra 2 mobil processzort és előre telepített Android (Honeycomb) operációs rendszert foglal magába. Az Eee Pad Transformer opcionális dokkoló állomással jön, amelynek jellemzője a QWERTY billentyűzet. Kapható lesz egy telep-kiterjesztő állomás is, amely a működési időt 16 óráig képes kiterjeszteni. Az Eee Pad Slider csúszó billentyűzettel kerül forgalomba.

 Az Eee Slate EP121 modell 12,1 hüvelykes, többérintő-képernyőt, Intel Core i5 UM processzort és előre telepített Microsoft Windows 7 Home Premium operációs rendszert tartalmaz. Ez a legnagyobb teljesítményű tábla, amelyen asztali alkalmazások is futtathatók, ezért 64 GB SSD meghajtót is tartalmaz. Az IPS képernyő 178°-os látószöggel rendelkezik és képes megjeleníteni a 1080p videókat. Külső, nagyobb képernyő csatlakoztatását a HDMI kimenet biztosítja.