Leváltották az AMD-vezért

Vértes János Andor, 2011. január 11. 13:15

Az AMD vezérigazgatói megbízását azonnali hatállyal visszavonták a jelenlegi pozícióját két és fél éve betöltő Dirk Meyertől, és átmenetileg a pénzügyi igazgatóra, Thomas Seifertre, bízták a cég vezetését, miközben az elnök Bruce Claflin vezetésével megindult az utódkeresés.

Meyer 1995 óta dolgozott az AMD-nél, 2001 és 2006 között a cég legfontosabb területét, a processzor-üzletet irányította, egyszerre volt felelős a kutatásért, fejlesztésért, gyártásért és marketingért. Ennek nyomán nevezték ki 2006-ban operatív igazgatóvá és elnökké, míg 2008 közepén vezérigazgató nem lett.

A cég felügyelőbizottsága a leváltást a részvényárfolyam stabilizálásának szükségességével indokolta, bízva abban, hogy a váltás pozitív irányba fogja terelni a folyamatokat, az új vezérigazgató legfőbb feladata az erőteljes növekedés újbóli beindítása lesz. Dirk Meyer vesztét valószínűleg a leváltásával egyidejűleg kiadott előzetes negyedik negyedévi adatok okozták, az előző év hasonló időszakához viszonyítva az AMD növekedése csupán két százalékos.