A Google megvásárolta az eBook Technologies-t

Vértes Judit, 2011. január 14. 11:26

A Google megkötötte a 2011-es év első üzletét: megvásárolt egy digitális könyvek számára hardvert és szoftvert gyártó céget, az eBook Technologies-t. A vásárlás részletei nem nyilvánosak.

A hír a cég weboldalán jelent meg: „eBook Technologies örömmel jelenti be, hogy a Google megvásárolta cégünket. A Google-lal való együttműködés lehetővé teszi, hogy az első osztályú e-olvasók gyártásában szerzett tapasztalatainkat továbbra is kamatoztassuk a tabletek, e-olvasók és egyéb hordozható eszközök gyártásában” (http://ebooktechnologies.com/home.htm ) A Google megerősíti az állítást egy, a weboldalán megjelent nyilatkozatban, de az üzlet részleteiről nem beszél.
A Google-on keresztül elérhető eBook Technologies weboldaláról megtudhatjuk, hogy a cég e-könyvekhez gyárt hardver és szoftver termékeket, valamint kiadók számára kínál számlázási és disztribúciós technológiát.
A Google valószínűleg a közelmúltban megjelent Google eKönyvek részeként akarja felhasználni az eBook Technologies szoftvereit és rendszerét.