Engedélyezték a Comcast és az NBC Universal összeolvadását

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 19. 09:02

Az amerikai igazságügyi minisztérium és a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) kedden, több feltétel mellett, engedélyezte az Egyesült Államok legnagyobb internet- és kábelszolgáltatója, a Comcast és az NBC Universal összeolvadását.

Miután az FCC 4-1 arányban megszavazta az egyesülést, a testület elnöke, Julius Genachowski közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta, hogy a szigorú feltételek mellett végrehajtandó tranzakció az amerikai közönség érdekeit szolgálja.

 Az FCC szerint a Comcast és az NBC Universal összeolvadása után létrejövő cégnek erősítenie kell a versenyt a videópiacon, a Comcastnak pedig erősítenie kell a helyi hírszolgáltatását, növelnie kell a spanyolajkú közönségnek szóló műsorainak számát és internet-szolgáltatását hozzáférhetővé kell tennie az iskolák és a könyvtárak számára.

 Az egyetlen ellenszavazatot leadó Michael Copps biztos aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az egyesülés következtében csökkenni fog a kommunikációs lehetőségek választéka, és hogy a fogyasztóknak magasabb árat kell majd fizetniük.