iPhone alkalmazásokat fejlesztettek az OTP-nek a BME diákjai

forrás Prim Online, 2011. január 19. 18:26

Lezárult az OTP Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös pályázata. Az „Álmodj saját iPhone alkalmazást” nevet viselő pályázatra beérkező javaslatokat a bank részletesen megvizsgálja a megvalósíthatóság szempontjából. Az első három helyezett a Magyar Telekom által biztosított iPhone 4G készüléket vehetett át a nyertes pályázatokért.

Az nyáron elindult OTP Fórum Program fogja össze azokat a banki fejlesztéseket, melyekhez a hitelintézet kikéri a lakosság és ügyfelei véleményét. Az első projekt az iPhone-ra szabott alkalmazások fejlesztésére vonatkozott. Első lépésként az iPhone tulajdonosok egy csoportja fejthette ki, milyen banki alkalmazásokat használna szívesen ezen az eszközön. Ezt követte a BME hallgatók számára kiírt pályázat, melynek keretében a Bank azt kérte a hallgatóktól, mondják el, milyen funkciókkal látnák el egy piacvezető innovatív bank iPhone alkalmazását.

A pályázatok értékelése során a zsűritagok a beérkezett pályázatok megvalósíthatóságát, újszerűségét, kidolgozottságát értékelték. A győztes pályamű egy gondosan felépített, sokrétű banki alkalmazást mutatott be, amely nagy hangsúlyt fektetett a banki világban különösen fontos biztonsági megoldásokra is. A pályázat győztese elutazhat a Cebit 2011. informatikai kiállításra, ahol megismerkedhet az informatikai világ legfrissebb termékeivel és trendjeivel. Az első három helyezett, pedig átvehetett egy-egy, a Magyar Telekom által biztosított iPhone 4G készüléket, amelyen bármikor igénybe vehetik az OTP Bank már most is rendelkezésre álló, mobiltelefonra optimalizált szolgáltatásait.