Új leányvállalattal bővíti kínai tevékenységét az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 21. 09:31

Az Infineon erősíti kínai piaci jelenlétét, a müncheni félvezető gyártó vállalat ennek érdekében autóipari elektromos fejlesztésekkel foglalkozó leányvállalatot alapított Kínában.

A cég csütörtöki közleménye idézi a konszern elnökét, Peter Bauert, aki szerint világszerte növekszik az energiafelhasználás, elsősorban az olyan feltörekvő térségekben és országokban, mint amilyen Kína, s amelyik az Infineon egyik leggyorsabb ütemben növekvő és stratégiailag egyik legjelentősebb piaca.

 Az új Infineon érdekeltség profilja az elektromos mobilitás és a hatékony energiahasznosítás iránt rohamosan növekvő igény kielégítése lesz. Az Infineon már 1.700 alkalmazottat foglalkoztat Kínában.

 Az Infineon számításai szerint Kína 2020-ig mintegy 700 milliárd dollárt fordít majd a megújítható energiaforrások hasznosítására, emellett nagysebességű vasúti hálózat kiépítését is tervbe vette.

 Az Infineon részvényét a frankfurti tőzsdén jegyzik, a papír szerepel a DAX indexben. Az Infineon nem adott tájékoztatást az új kínai leányvállalat, az Infineon Integrated Circuits létrehozásának költségeiről.