Az Adobe felvásárolta a vezető adatkezelő platformot fejlesztő Demdex vállalatot

forrás Prim Online, 2011. január 21. 10:30

Az Adobe Systems felvásárolta a vezető adatkezelő platformot fejlesztő, magánszemélyek által birtokolt Demdex vállalatot.

A globális internetes hirdetések nagy és egyre növekvő piacot jelentenek, amely a becslések szerint 2013-ra eléri a 109 milliárd dolláros forgalmat, mivel az internetes hirdetés egyre inkább stratégiai részévé válik a marketingtevékenységeknek. Az internetes látogatóoptimalizálás kulcsfontosságú tényező az internetes hirdetési befektetések terén a hirdetők és a felületek értékesítői számára. Azzal, hogy az Omniture technológiát használó Adobe Online Marketing Suite a Demdex megoldásával bővült, egy olyan látogatóoptimalizálási megoldás vált elérhetővé, amely lehetővé teszi a hirdetők és a felületek értékesítői számára, hogy folyamatosan releváns digitális tartalmat biztosítsanak ügyfeleiknek.

Az internetes hirdetési piac jelenleg alapvető változáson megy keresztül, mivel a hirdetők a tartalomvezérelt hirdetések helyett egyre inkább bizonyos látogatói köröket szeretnének megvásárolni maguknak. Ezzel lehetővé válik, hogy a hirdetők sokkal hatékonyabban költsék el a hirdetésekre szánt keretet és üzenetüket csak azon látogatók láthassák, akik megfelelnek a megadott feltételeknek. A felületek értékesítői egyre inkább olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel a hirdetők követelményeinek megfelelő látogatókra vonatkozó adatokat szolgáltathatnak, így az elérhető felületeket prémiumárakon értékesíthetik. A látogatói rétegek vásárlásának és értékesítésének területén e váltás megköveteli a hirdetőktől és a felületek értékesítőitől, hogy a névtelen látogatói adatokat begyűjthessék, összeállíthassák és még egyszerűben megoszthassák. Ez rendkívül széttagolt és összetett hirdetésvásárlási és -értékesítési folyamatot eredményezett.

A látogatóoptimalizálás a névtelen látogatói adatok intelligens gyűjteményét, összeállítását és kezelését jelenti, és stratégiai jelentőséggel rendelkezik a felületek értékesítői és azon hirdetők számára, akik érdekeltek az internetes hirdetések hatékonyabb vásárlásának és értékesítésének elérésében. Az Adobe lehetővé teszi a hirdetések értékesítőinek, hogy adataik felhasználásával a névtelen látogatói rétegek olyan csoportjait hozzák létre, amelyek megfelelnek a hirdetők látogatókra vonatkozó követelményeinek. Az Adobe továbbá lehetővé teszi a hirdetők és a felületek értékesítői számára, hogy befolyásolhassák, hogyan történik az értékes látogatói adatok összegyűjtése, megosztása és felhasználása a partnertechnológiák, -rendszerek és -folyamatok használata során.