Nőtt az AMD profitja a negyedik negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 24. 08:42

Az amerikai félvezetőgyártó Advanced Micro Devices (AMD) erőteljes negyedik negyedévi eredményekről számolt be.

A vállalat nem az amerikai GAAP-standard szerint számolt nyeresége részvényenként 14 centre nőtt a negyedik negyedévben az egy évvel korábbi 11 centről. Elemzők 11 centes nyereségre számítottak.
 A társaság bevételei 1,65 milliárd dolláron stagnáltak, ám meghaladták az elemzők által várt 1,54 milliárd dollárt. Az AMD részvényei 1,13 százalékos erősödéssel 8,02 dolláron zártak csütörtökön az amerikai részvénypiacon.

 A vállalat vezérigazgatója ez előző héten jelentette be, távozik állásából. A társaság újságíróknak nyilatkozó pénzügyi vezetője, Thomas Seifert megerősítette: az egyik ok, amiért Dirk Meyer elhagyta az AMD-t az volt, hogy a vállalat még nem lépett be a rohamos léptékkel fejlődő mobileszköz-piacra, még nem állt elő az ilyen szerkezetekbe építhető mikroprocesszorral.

 Thomas Seifert elmondta: a vártnál kedvezőbben alakultak a negyedik negyedévi adatok, s 2011. első negyedévében stagnálhat, vagy 4 százalékkal csökkenhet a vállalat profitja a decemberrel végződő, hagyományosan jó eredményeket hozó év végi időszakhoz képest.