Még az idén megújulhat a Budapest portál

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 24. 09:05

Még az idén "kívül-belül" megújulhat a fővárosi önkormányzat portálja, a www.budapest.hu - közölte Schmidt Gábor főszerkesztő.

A január 31-ére összehívott Fővárosi Közgyűlés napirendi pontjai között szerepel az az előterjesztés, ami szerint az informatikai céltartalékból 30 millió forintos keretösszeget biztosítanak majd a költségvetésben az új Budapest-portál kialakítására. Amennyiben a képviselők támogatják az előterjesztést, a főváros pályázatot ír ki.

 Schmidt Gábor az MTI megkeresésére elmondta, a portál nem csak új "dizájnt" kap, és nem is csak tartalmában és formájában újul meg, hanem a mögötte lévő informatikai rendszert, a kiszolgáló programokat is lecserélik, továbbá megújul a belső, hivatali oldal is.

 A főszerkesztő várakozásai szerint 2011 második félévében már egy megjelenésében és informatikai hátterében is új Budapest-oldalra érkeznek a világháló látogatói. Jelezte, az új portálon keresztül a korábban feltett tartalmak továbbra is elérhetők lesznek. Schmidt Gábor elmondta azt is, hogy 2011. január 1-je előtt az üzemeltetést egy külső cég végezte évente mintegy 30 millió forintért; ezt a feladatot azóta a Városháza munkatársai végzik.