Obama: vezeték nélküli internetet mindenkinek

Forrás: MTI, 2011. január 26. 14:56

Az amerikai műszaki-tudományos világelsőség helyreállítását sürgette és ennek megvalósítása, valamint a munkahelyteremtés érdekében kétpárti összefogást mellett érvelt a helyi idő szerint kedden este a washingtoni kongresszusban az unió helyzetéről elmondott éves beszédében Barack Obama amerikai elnök.

Az elnök megígérte, hogy néhány héten belül az űrverseny korának szintjét idéző kutatás-fejlesztési költségvetést nyújt be a kongresszusnak, amelyben kiemelt helyet kapnak majd az orvosbiológiai, az információtechnológiai és a tisztaenergia-kutatások.

"Öt éven belül lehetővé tesszük a vállalatok számára, hogy az amerikaiak 98 százaléka számára kiépítsék a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatot"- mondta egyebek mellett Obama.

Az elnök szerint a felsőfokú végzettség megszerzésének minden amerikai számára elérhetőnek kell lennie, ezért, a főiskolai oktatás eddigi támogatását kiegészítendő javasolni fogja a kongresszusnak, hogy véglegesítse a négy évre szóló, 10 ezer dolláros tandíj-adójóváírást.