Apple-Pegatron: Tízmillió iPhone 5 rendel...

primhirek, 2011. január 27. 09:24

A hírek szerint az Apple kellőképpen felkészül az iPhone 5 nyárra időzített bejelentése után várható keresletre: már leadta tajvani gyártópartnerének, az Asust gyártó Asustek-ből három éve kivált Pegatronnak, az első tízmilliós megrendelést. A Pegatronnal akkor szerződött az Apple, amikor az AT&T után a Verizon és a Sprint is megkapta az iPhone forgalmazásának jogát, a verizonos iPhone 4 megrendelés ugyancsak 10 millió darabról szólt.

Az Applenek nem csak az iPhone 4 és az iPhone 5 gyártásának feladatát kell megoldani, egész bejelentésözön várható a közeli hónapokban. Februárban várható az iPad 2, azután a MacBook és MacBook Pro új nemzedéke, amit majd csak nyáron követ az iPhone 5. 

Bár sem az Apple, sem a Pegatron nem kommentálta a gyártási előkészületekről szóló híreket, tény, hogy a Pegatron júniusig nem engedi szabadságra a munkásokat, és megemelte a bértömeget, hogy teljesíteni tudja a jelentős megrendeléseket. Az iPhone-okat a cég sanghaji üzemeiben gyártják, de más üzemeket is felkészítenek a gyártásra, hogy bírják a terhelést.